Den här listan kommer inte handla om rally, utan mer en lista på extremt coola bilar som jag önskar att jag hade eller åtminstone kunde få testa att köra. Det är nämligen en lista av några av dom snabbaste bilarna i världen, en viktig sak att nämna är att maxhastigheten inte är allt när man tittar på en bil såklart. Men tyckte att detta var en rolig lista att göra ändå!

Bugatti Chiron Super Sport 300+

I augusti 2019 toppade Bugatti den tidigare regerande Hennessey Venom F5. Inte bara det, men Chiron Super Sport 300+ blev också den första bilen som bröt 489 km per timme på banan. Den sista rekorden var 304,773 km / h med racerföraren Andy Wallace på Volkswagens testbana Ehra-Lessien i Tyskland. Om det är svårt att förstå, beror det på att det är det. Föreställ dig att kunna täcka 137 meter på en enda sekund. 

Bugatti har kronan för nu, men tillverkaren kan böja sig ur loppet. ”Vi har visat flera gånger att vi bygger de snabbaste bilarna i världen. I [framtiden] kommer vi att fokusera på andra områden, ”sade tillverkaren i ett uttalande. Endast 30 av dessa 8-litersmotorer kommer att produceras.

Hennessey Venom F5

Hennessey Performance Engineering ägde tidigare topplistan på denna lista med Venom F5. Efterträdaren till den platta Venom GT, F5 har en teoretisk och påstådd topphastighet på 484 km/h, och bäst nästa snabbaste bil med en solid marginal.

Venom F5 använder ett kolfiberchassi och drivs av en 7,4-liters dubbelturbo-V8 bra för 1 600 hästkrafter. 

SSC Tuatara

Det är år sedan vi hörde från SSC, när den amerikanska specialfordonstillverkaren tillkännagav en efterträdare till sin Ultimate Aero-hyperbil. Vid den tiden hävdade SSC att den kommande Tuatara skulle träffa 426 km / h, men när företaget avslöjade sin produktionsintensiva modell vid årets Concours d’Elegance hade siffran i fråga stigit till 482 km / h.

Tuataras 5.9-liters plattplan vevmotor är härledd från en Nelson Racing Engines två-turboladdade V-8 och är kapabel till 1 750 hästkrafter när den kör E85-bränsle. Kraften dirigeras till bakhjulen via en sju-växlad automatisk manuell växellåda. Denna mycket kraft i kombination med bilens flygoptimerade karosseri borde få SSC in i historieböckerna, även om Hennessey träffade milstolpen på 482 km / h först.

Hoppas att ni gillade denna listan, om ni fick möjligheten att köra någon av dessa bilar, vilken skulle ni då välja? Jag personligen hade nog vault bugattin!

Category
Tags

Comments are closed